Wenskaarten zijn producten die je even snel in de winkel koopt, maar het is nooit precies die kaart waarnaar je op zoek bent. Dat kan ook niet anders, aangezien ze als massaproduct in de winkels komen te liggen. Daarom is het des te leuker om zelf je wenskaarten te maken via het internet.

De websites www.vistaprint.be en www.smartphoto.be bieden je de mogelijkheid om je eigen wenskaarten te ontwerpen en te bestellen. Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen. Het gaat snel, je hoeft de deur niet uit, je kunt ze zo persoonlijk maken als je wilt, en de prijs is nog niet eens zo gek veel anders dan in de winkel.

Op vistaprint.be betaal je namelijk voor een set van 10 dubbele wenskaarten €15,99. Je hebt de keuze uit duizenden verschillende ontwerpen die je voor jouw kaarten kunt gebruiken, en er zal er altijd wel een bij zitten die je aanspreekt.

Je kunt je eigen foto’s uploaden nadat je het ontwerp hebt gekozen, en aan de binnenkant is er ruimte voor je persoonlijke tekst. De tekst en foto kunnen aangepast worden en bewerkt worden, totdat je tevreden bent. Daarna kun je ze gemakkelijk bestellen.

Ook smartphoto.be biedt de mogelijkheid om zelf wenskaarten te maken. Deze wenskaarten kun je al maken voor €1,95 per stuk. Zo kun je voor iedereen een andere kaart maken. Ook hier kies je eerst het formaat en het ontwerp, waarna je een foto plaats en vervolgens voorzie je de kaart van je eigen tekst.