Met oud en nieuw wil je het liefste samenzijn met iedereen die je lief is. Helaas gaat dat niet altijd en daarom zijn nieuwjaarskaarten een leuke optie. Je kunt via het internet hele leuke nieuwjaarskaarten zelf maken bij verschillende sites.

Denk bijvoorbeeld eens aan www.smartphoto.be. Op deze site kun je voor verschillende gelegenheden leuke kaarten maken, met je eigen persoonlijke tint. Zo kun je dus ook een stapel nieuwjaarskaarten laten maken die je zelf kunt versturen. Het leuke hieraan is dat je het ook vanuit het buitenland kunt doen, of bijvoorbeeld voor elke persoon een andere kaart kunt maken.

Dit geeft een speciaal gevoel, in tegenstelling tot de massakaarten die in de winkel te koop zijn. Je besteed namelijk extra aandacht aan elke afzonderlijke ontvanger. Je kunt nieuwjaarskaarten in 4 formaten laten maken, en ze worden gedrukt op kwalitatief papier.

Als eerste kun je op smartphoto.be het formaat kiezen, en of je een staande of liggende kaart wilt. Een standaard kaart kost €2,95 en een grote kaart kost €3,95. De prijs scheelt dus niet zo heel veel met kaarten in de winkel, aangezien de stukprijs dan ook al vaak boven de 2 euro ligt, en dan heb je nog niet eens je eigen foto’s  erop.

Nadat je het formaat hebt gekozen, kun je een design kiezen van de site, of je eigen design erop zetten. Vervolgens kun je, afhankelijk van het design, 1 of meerdere foto’s op de kaart plaatsen, en een leuke tekst schrijven in het tekstvlak. Je kunt dan kiezen of je er meerdere wilt bestellen, of dat je elke kaart afzonderlijk maakt.