Tegenwoordig zijn er talloze aanbieders die het mogelijk maken om via het internet je eigen fotoalbum in elkaar te zetten. Misschien denk je bij fotoalbum nog steeds aan een ouderwets plakboek, waar je uren bezig bent om alle foto’s op volgorde te sorteren en in te plakken, maar bij een fotoalbum via een digitale aanbieder gaat dit heel gemakkelijk en vele malen sneller.

www.smartphoto.be en www.vistaprint.be zijn twee aanbieders waar je je eigen fotoalbum kunt maken met je favoriete vakantiekiekjes of gewoon een verzameling van willekeurige foto’s die nu eindelijk eens tastbaar worden in de vorm van een boek.

Op smartphoto.be kun je kiezen tussen een hoop verschillende soorten fotoalbums. Zo heb je deluxe varianten, staand, liggend, groot klein en ga zo maar door. Uitgaande van een standaard vierkant fotoalbum, betaal je hier €13,95 voor een album. De afmetingen zijn 21,5 x 21cm en het wordt allemaal gedrukt op kwalitatief papier. Als je nog meer pagina’s erbij wilt, dan de gebruikelijke 20, dan kost dit €0,55 extra per bladzijde.

Vervolgens kun je een design kiezen, waarna je je foto’s kunt uploaden en op de pagina’s kunt indelen. Je kunt zoveel schuiven en mixen zoals je wilt, totdat je tevreden bent. Sommige designs staan het toe om tekst erbij te plaatsen.

Als je klaar bent kun je je album bestellen. Ook op vistaprint.be kun je je eigen fotoalbum maken. Het principe is het zelfde. Je kiest een layout, voegt je foto’s toe en bestelt je exemplaar.  Voor een fotoalbum met afmetingen van 19,2 x 14cm betaal je hier €16,99.