Puzzels zijn altijd leuk om te maken. Maar wat is er nou nog leuker dan een puzzel te maken met je eigen foto erop? Dit kan sinds een paar jaar. Via het internet kun je op websites foto’s laten maken waar een foto naar keuze op gedrukt wordt.

Op www.smartphoto.be bijvoorbeeld kun je een persoonlijke puzzel maken. Zo een puzzel kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Misschien wil je hem cadeau geven voor iemands verjaardag. Of je wilt hem voor jezelf, om hem steeds weer opnieuw te maken. Maar je kunt hem ook inlijsten en aan de muur hangen. Erg veelzijdig dus.

Op smartphoto.be heb je de keuze tussen twee verschillende formaten puzzels met verschillende aantallen stukjes. Zo heb je een A4 formaat met  35 stukjes, en een A6 formaat met 24 puzzelstukjes. De foto wordt over het hele formaat afgedrukt. Als eerste kies je of je een grote of kleine puzzel wilt. Een puzzel kun je al bestellen vanaf €7,95.

Je kunt daarna een foto selecteren die je op de puzzel wilt zien. Je ziet vervolgens hoe de puzzel eruit zou komen te zien. Je kunt nog wat aanpassingen doen, en zodra je tevreden bent met de uitkomst kun je de puzzel bestellen. Hij wordt afgedrukt op hard karton, en in een doosjes geleverd, waar op de voorkant nogmaals de foto te zien is die op de puzzel staat. Het is dus altijd een leuk cadeau of een leuk aandenken aan goede tijden.