Je zou denken dat het lastig wordt om communiekaartjes te maken via het internet. Maar niets is minder waar, aangezien je dit kunt doen bij www.vistaprint.be of bij www.smartphoto.be.

Deze twee sites maken het mogelijk om je eigen persoonlijke communiekaartjes te maken, online.

Het is logisch dat je een goede indruk wilt achterlaten en dat iedereen die je uitnodigt in een oogopslag moet kunnen zien waar het om gaat, en dat diegene de belangrijkste informatie er makkelijk uithaalt. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het kaartje er leuk uitziet.

Op vistaprint.be heb je een aparte sectie voor communiekaartjes. 10 kaarten heb je al vanaf €10,99. Eerst kies je je favoriete design uit, en vervolgens kun je links in beeld alle nodige informatie invullen, zoals de datum, de namen, adresgegevens etc. Het ligt eraan welk design je kiest, maar bij de meeste kun je ook nog een eigen foto toevoegen. Als je dit allemaal gedaan hebt kun je de kaarten heel makkelijk via internet bestellen en betalen.

Ook op smartphoto is het mogelijk om communiekaartjes te maken. Je hebt weliswaar geen aparte categorie voor communiekaartjes, maar daarvoor is het des te makkelijker om een gewone wenskaart om te toveren in een communiekaart. Je kunt een foto toevoegen, en in het tekstgedeelte zelf alle informatie zetten. Zo wordt het toch nog een mooie uitnodiging voor een communie. 1 kaart heb je hier al voor €0,75, en je kunt je eigen design kiezen.