Het is altijd leuk om je foto’s los af te laten drukken, zodat je ze tenminste fysiek in handen kunt houden. Maar nog leuker is het om een boek in handen te hebben, waarin verschillende foto’s zijn verzameld, en waar op de voorkant een fotocollage van jouw foto’s te vinden is.

Dit kun je maken bij www.smartphoto.be. Het gaat om een boek waarvan de voorkant talloze kleine afbeeldingen bevat van jouw foto’s, die in het boek te zien zijn. Zo is het gelijk een leuke blikvanger. Deze fotocollage kun je al kopen voor €9,95. Gezien het aantal foto’s dat wordt gebruikt, is dit een goede prijs. Het fotoboek heeft een zachte kaft, waardoor je er makkelijk doorheen kunt bladeren. De kaft is bedekt met kleine foto’s, terwijl de binnenkant de 52 grote foto’s bevat.

Het boek kun je voor verschillende gelegenheden maken. Het is erg leuk om zelf te hebben, met een mix van foto’s die je dierbaar zijn. Maar het is ook een ideaal geschenk voor iemand. Zo kun je het bijvoorbeeld cadeau doen voor een verjaardag of voor kerst. Ook gewoon als aardigheidje is het heel geschikt.

Het kost namelijk niet veel, is erg persoonlijk, en is in een handomdraai gemaakt. Daarnaast krijg je het ook nog eens thuisgestuurd, dus je hoeft niet eens de deur uit. Als je aan de slag wilt voor deze fotocollage, dan wordt er eerst gevraagd om je 52 foto’s te uploaden via de website.

Vervolgens kun je een naam geven, die op de voorkant te zien is. Hierna kun je de foto’s arrangeren. Je kunt ze bewerken en op volgorde zetten. Zodra je tevreden bent met het resultaat, kun je het boek bestellen.