Stempels maken via het internet klinkt nogal ingewikkeld, en niet iets dat je zomaar even doet. Toch is het mogelijk en via de website www.vistaprint.be kun je bijvoorbeeld je eigen stempels maken en ook inktkussens voor erbij bestellen.

Voor een bedrijf is het namelijk altijd handig om een stempel te hebben, waarop alle informatie staat als het om contact gaat. Als je iets moet ondertekenen heb je gemakkelijk een stempel gezet onder aan een vel papier, waarop alle adresgegevens en e-mailadressen staan, die mensen nodig hebben om contact op te nemen met je bedrijf. Dit gaat veel sneller dan elke keer weer met de hand alle adresgegevens te moeten opschrijven.

Op vistaprint kun je kiezen tussen grote en kleine stempels en een pocketstempel. De afdrukoppervlakte van de grote stempel is 57 x 21 mm, die van de kleine is 36 x 12 mm, net zoals die van de pocketstempel. Kleine en pocketstempels kun je al bestellen voor €15,99 en de grote stempel voor €21,99.

Als eerste kun je een opmaak van de tekst kiezen. Hierbij gaat het of je een streep onder de eerste regel wilt, of bijvoorbeeld de eerste regel dikgedrukt is. Je kunt ook je eigen design uploaden als je dit hebt.

Ook qua lettertypes en kleuren is er een hoop keuze. Wees zorgvuldig met je keuze, en daarna kun je verder gaan met de bestelling. Bij sommige designs is het zelfs mogelijk een klein logootje te plaatsen aan de linkerzijde, naast de adresgegevens. De stempel(s) worden thuisgestuurd en je kunt er direct mee aan de slag.