Via verschillende websites heb je de mogelijkheid om fotokalenders te maken op internet. www.vistaprint.be en www.smartphoto.be zijn twee van deze aanbieders, en via deze sites kun je gemakkelijk en voordelig je eigen fotokalender maken.

Op www.smartphoto.be heb je de keuze uit verschillende fotokalenders. Uitgaande van een reguliere wandkalender ben je €16,99 kwijt. Deze fotokalender kun je helemaal aankleden zoals jij dat wilt. Je kunt foto’s per maand toevoegen, en zelfs tekst toevoegen.

Hierdoor wordt het een erg persoonlijke kalender die je op verschillende plaatsen kunt ophangen. Je hoeft geen speciaal thema te gebruiken, je kunt gewoon allerlei foto’s uploaden die je mooi vind en die belangrijk voor je zijn. Je kunt de kalender ophangen door middel van een spiraal bindsysteem. Elke maand kun je zo indelen als jij dat wilt.

Per maand hebben de pagina’s een andere kleur, en ook de voorkant kun je personaliseren met je eigen foto. Per maand is er genoeg ruimte om notities te plaatsen, en ook de verjaardagen van mensen die je kent kun je snel en overzichtelijk invullen. Vistaprint.be biedt ook de mogelijkheid om een fotokalender te maken, met je eigen foto’s en teksten. 1 kalender kun je al maken voor €19,49. Je hebt dan een liggende versie, die je naar wens kunt aankleden met je meest favoriete foto’s en teksten.

Eerst kies je een leuk ontwerp, waarna je elke pagina kunt bewerken met je foto’s. deze kun je zo lang heen en weer schuiven totdat je helemaal tevreden bent. Vervolgens kun je de kalender bestellen. Ook hier wordt een spiraal bindsysteem gebruikt, waardoor je de kalender zonder problemen overal kunt ophangen. Ook is het leuk zo een fotokalender cadeau te doen aan iemand.