Etiketten maken kun je op veel verschillende manieren doen.

Je kunt een leeg vel stickers kopen, en daar je eigen tekst op schrijven of typen, maar dit is lang niet zo creatief en effectief als het maken van etiketten via een van de volgende websites.

www.vistaprint.be en www.smartphoto.be bieden beide de service aan om etiketten te maken via het internet. Een vel etiketten heb je al voor ongeveer €5.

Op vistaprint kun je kiezen tussen groot (102mm x 76mm) en klein (87mm x 49mm). Vervolgens krijg je de keuze om een standaard ontwerp te kiezen dat via vistaprint beschikbaar wordt gesteld, of om je eigen ontwerp te uploaden. De standaard ontwerpen zijn allemaal heel overzichtelijk en geven je goed de kans om een adres leesbaar in te vullen. Je hebt al een vel van 10 etiketten voor €4,99. Hoe meer vellen je bestelt, des te goedkoper wordt het.

Op smartphoto kun je ook etiketten laten maken. Er zijn hier maar 4 designs waaruit je kunt kiezen, maar deze zijn wel fleurig en vrolijk. De etiketten van smartphoto zijn vooral bedoeld voor het plakken op schoolboeken. Je kiest eerst een design en vervolgens kun je kiezen om tekst en foto’s toe te voegen, of alleen 1 van de 2.

Tekst en foto’s toevoegen gaat heel gemakkelijk via een schermpje waarin je kunt typen en slepen. Lettertypes kunnen veranderd worden, en kleuren kunnen worden aangepast. Zo kun je makkelijk en snel een persoonlijk etiket maken voor op je boeken.